Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A végéhez közeledik a fővárosi Széll Kálmán téren álló egykori Postapalota felújítása, több jel is arra utal: elkezdődött az ingatlan bebútorozása - írja a Népszava. A napilap birtokába jutott fényképeken jól kivehető az egyik kocsin lévő felirat: a szállítmány a Balaton Bútor Kft.-től érkezhetett. A veszprémi székhelyű vállalkozás Matolcsy Ádám érdekeltsége, miközben az épületet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) birtokolja, amelynek elnöke Matolcsy György, Matolcsy Ádám édesapja.

A bútorgyár ifjú tulajdonosa négy éve  azt mondta, hogy „színre lépésemet követően próbáltunk odafigyelni arra, ne induljunk olyan közbeszerzésen, amely miatt támadható a Matolcsy név. Éppen azért nem koncentráltunk a belföldi piacra, termékeink nyolcvan százaléka exportra ment”.

A Népszava kérdésére válaszolva Matolcsy Ádám nem cáfolta, hogy az ő bútoraik kerültek a Buda Palotába, de a gyár „partnerei közt is szerepel kereskedő, viszonteladó, aki tovább értékesítheti a termékeinket, de ennek utóéletét cégünk nem követi nyomon”. Matolcsynak formálisan is igaza lehet, miután s Széll Kálmán téri felújítási projektet az MNB tulajdonában álló MNB-Ingatlan Kft. fogja össze. Ennek jogelődjét korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság a közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó állami tulajdonú cégnek minősítette.