Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Lovasjátékok szervezőbizottsága, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok vezetésével, szakértők bevonásával másfél éve dolgozik Európa legrangosabb lovas rendezvényének előkészítésén - tudtuk meg Fehér Károlytól, a Magyar Lovassport Szövetség elnöki főtanácsadójától. A pályázati anyagot a magyar delegáció Lausanne-ben, a Nemzetközi Lovas Szövetség székházában mutatta be a testület vezetőinek és az érintett szakágak elnökeinek - sikerrel.

A Vadászati Világkiállítás társrendezvényén, a budapesti Európai Lovasjátékokon a díjlovasok, a para díjlovasok, a díjugratók, a négyesfogathajtók, és a lovastornászok startolnak majd. A helyszín a Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda lesz. A világ lovassportjának központja Európa, így a világ legjobbjainak javát várjuk Budapestre.

A lovasjátékok keretében rendezzük a Négyesfogathajtók Európa Bajnokságát "jubilálva", hiszen 50 éve, 1971-ben a Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték az I. Négyesfogathajtó Európa Bajnokságot is, hatalmas magyar sikerrel: Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József EB-győzelmével. Magyarország az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 101 érmet köztük 46 aranyat nyert.

Lázár Vilmos emlékeztetett arra, hogy Magyarország eddig tizenkét fogathajtó világ-, három Európa-bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai- és közönségsikerrel. A világjátékoknak - kimagasló sportértéke mellett - gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági- és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is lesz a budapesti Európai Lovasjátékok - tette hozzá a szövetség elnöke.