A beruházáshoz a Nemzetgazdasági Minisztérium és Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján nyújt támogatást, a döntéselőkészítést, illetve a cég számára az optimális támogatási csomag kialakítását a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) végezte.

Az angol vállalatcsoport kontaktlencse-gyártásának bázisa egyértelműen a Sauflon magyarországi cége a politikus szerint. A cég termelése a magas hozzáadott érték és a magas technológia irányába tolódik, emellett a Sauflon CL Kft. teljes alapanyag-beszerzése 20 százalékban magyar beszállítóktól történik.

Peer János kiemelte, sikerességük záloga a versenyképes bérszínvonal, a minden tekintetben megfelelő infrastruktúra és a képzett munkaerő. Az üzemben jelenleg közel hétszázan dolgoznak és egymillió lencsét gyártanak naponta, a kapacitást évi 35-40 százalékkal kívánják emelni.

Hangsúlyozta, a társaság folyamatos képzéseket biztosít, minél több beszállítót kívánnak bevonni, s a magyarországi alapanyag-beszerzést távlatosan 40-60 százalékra szeretnék növelni.

A Sauflon CL Kft. 2007-óta folyamatosan fejleszti gyáli telephelyét. A mostani beruházás értéke több mint 10 millió euró, s a gyártási kapacitás közel napi 1,4 millió lencsére nő.

A nyilvános cégadatok szerint a Sauflon CL Kft. a 2012. október 31-én zárult üzleti évében 6,174 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az előző üzleti év 4,595 milliárd forintos árbevételével. A bevétel szinte egésze exportból származott. A cég a 2012-es üzleti évben 288 millió forintos adózás utáni eredményt ért el, míg egy évvel korábban 97 millió forintos veszteséget könyvelt el.