Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CIB Bank folytatja működését Magyarországon és véglegesíti új üzleti tervét azzal a végső céllal, hogy ismét fenntartható nyereséget generáljon - fogalmaz a bank közleménye, hozzátéve: a reorganizáció már megkezdődött a banknál, és a következő években is folytatódni fog, hogy az ügyfelek igényeihez és a változó környezethez igazítsa működését.

A Dow Jones emlékeztet: a magyar bankok több éven keresztül nehézségekkel nézte szembe a pénzügyi válság, és újabban a magyar kormány büntető jellegű magas bankadója miatt. Néhány bank, köztük az osztrák Raiffeisen jelezte, hogy elhagyhatja a piacot. A jegybank középtávon a szektor konszolidációjára számít, illetve arra, hogy több külföldi bank elhagyhatja az országot. Orbán Viktor miniszterelnök pedig a bankszektor felét magyar kézben szeretné látni.

A hónap elején az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója, Carlo Messina azt mondta, az olasz bankcsoport növekedni kíván azokban az országokban, ahol már jelen van, így Magyarországon is. Szerinte a nagy volumenű szerkezetátalakítás után a magyar érdekeltség ismét erőteljesen hozzájárul majd a csoport eredményeihez.

A CIB Bank az év első felében 57,7 milliárd forintos veszteséget szenvedett el a tavalyi 151,9 milliárd forintos mínusz után a nemzetközi számviteli sztenderdek (IFRS) szerint. A CIB tulajdonosához hasonlóan a közelmúltban az UniCredit is jelezte: nem kívánják elhagyni a magyar piacot.