Valószínűleg csak a dolgozói bérek kifizetésére és a felszámolási eljárás költségeire lesz fedezet a karcagi Kun-Mediátor Kft. felszámolási eljárásában, amelyet nemrég rendeltek el - írja a Magyar Nemzet. Kérdés persze, hogy a rendőrség tud-e további olyan vagyont vagy vagyonelemeket feltárni, amikre eddig nem volt rálátása - mondta a lapnak a károsultak egy részét képviselő Dobrossy István ügyvéd.

Vagyis a becslések szerint több mint 10 milliárd forinttal megkárosított befektetők aligha látják viszont a pénzüket. A bróker Marcsiként emlegetett Dobrai Sándorné szökésben van, továbbra is szerepel az Interpol körözési listáján.

A Kun-Mediátort vezető Dobrai Sándorné a jelenlegi adatok alapján csaknem ezer embert károsított meg piramisjátékra hasonlító módszerrel. A kár meghaladhatja a 10 milliárd forintot, sőt egyes becslések a 20 milliárdos kárértéket sem tartják kizártnak. A nyomozás több mint egy éve indult. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon csak annyit közöltek, hogy az ügyben a nyomozás folyamatban van, de ennél többet "a nyomozás érdekeire való tekintettel" nem árultak el - olvasható a Magyar Nemzetben.

Nagyjából ezer károsult "jelentkezett be" a rendőrségen, de Dobrossy István szerint mivel nem mindenki fordult a hatóságokhoz, a károsultak száma ennél magasabb, 1500 és 2000 között is lehet.

Annak ellenére, hogy sok pórul járt ember jelentkezik a hatóságoknál, egyelőre hiába kérik a Kun-Mediátor károsultjai, hogy hozzanak létre számukra kártérítési alapot - mondta sz ügyvéd, pedig szerinte jelentős az "állami és banki felelősség" abban, hogy milliárdokkal károsíthatta meg az ügyfeleket a hivatalosan utaztatással foglalkozó cég.