Február 18-án csődeljárási kérelmet nyújtott be az Electro World Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a cégbíróságnak. Ezzel a beadvánnyal fizetési haladék illeti meg a céget, vagyis az eljárás végéig ki is egyezhet az adósaival. Bár a cég vezetése szerint lényegében letudta a hitelezői tartozásait, a globalplaza.hu internetes kereskedelmi akciókat összesítő gyűjtősite-on a cég alkalmazottai egy ideje "erősen" kommentelnek: meggyőződésük, hogy a tár saság pénzügyi helyzete továbbra is rossz.


A csődeljárási kérelemről Polgár Csaba, az idő közben csoporttá formálódó Electro World első embere már beszélt a Világgazdaságnak, azt mondta, a jelenlegi helyzetben heteken belül elkerülhetetlen a kérelem benyújtása. A Napi Gazdaságnak viszont arról beszélt, hogy két hónapon belül lezárják a tárgyalásokat Európa egyik legnagyobb elektronikai kereskedelmi társaságával működőtőke bevonásáról.


Azt is megemlítette, hogy a cégbíróság rosszul jegyzett be a csoport tulajdonosi körébe egy panamai illetőségű céget, ezért néhány sajtótermék tévesen arra a következtetésre jutott, hogy dél-amerikai offshore vállalkozás birtokolja a magyar lánc jelentős tulajdoni hányadát. Arról azonban nem beszélt, hogy január 25-ei dátummal az Electro World Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonosi köre újfent változott.
A cégbíróság a változási kérelmet követően két nappal, vagyis január 27-én bejegyezte a Monumental Enterprises Inc-t. mint új tulajdonosi tagot. A cég wyomingi illetőségű. Ezzel egy időben a magyar cégnek új ügyvezetője is lett Nagy Károly András személyében.