Mártha Imre közgazdász diplomáját a University of Cambridge-en szerezte meg. Angliában földgáz és villamosenergia kereskedelemben dolgozott - írta az új vezérigazgatóról a főpolgármester a Facebookon. Az első Orbán-kormány idején, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Energetikai és Infrastruktúra Igazgatósága vezetőjévé nevezték ki, ezt követően igazgatósági tag lett a Magyar Villamos Művek Zrt.-ben. Az MVM-nél több mint nyolc éven keresztül, négy kormány alatt töltött be csúcsvezetői pozíciókat, utoljára évekig az MVM Csoport vezérigazgatói posztját.

2011-től visszatért a magánszektorba és az ELMIB energetikai vállalatcsoport vezérigazgatója lett. Ezt követően hat éven át az Invitel Távközlési Csoportot vezette, operatív főigazgatóként. Az Invitel értékesítését követően, független szakértőként a távközlési szektorban dolgozott tovább.

Az új vezérigazgatótól a Főtáv távfűtési rendszereinek hatékonyabb működtetését és a távhőrendszerbe jutó hőtermelés hatékonyságának javítását várom, ugyanis a versenyképesebb szolgáltatás megnyitja az utat a lakossági és üzleti felhasználók áttérése előtt - írta Karácsony Gergely. Mártha Imre feladata lesz, hogy a Főtáv felkészüljön a klímabarát működésre. Egy közszolgáltatónak elemi kötelessége, hogy működésében, döntési folyamataiban meghatározó legyen az átláthatóság. Ezért az új vezérigazgató fontos feladata a társaság átvilágítása, szerződés-állományának az átláthatóság szempontjainak való megfeleltetése - közölte a főpolgármester.

Karácsony Gergely december elején menesztette a Főtáv korábbi vezérigazgatóját, Mitnyan György, aki 2015 óta irányította a vállalatot. Mitnyan előtte a 12. kerületi önkormányzatnál dolgozott. 1994-ben választották önkormányzati képviselőnek, majd egy évvel később a kerület alpolgármestere lett. 1998-ban a Fidesz színeiben polgármesternek választották a 12. kerületben, és két cikluson át vezette a hegyvidéki kerületet. Majd a Fővárosi Önkormányzatnál dolgozott tanácsadóként. 2010-től Tarlós főtanácsadója lett, majd öt évvel később a Főtáv vezérigazgatójává nevezték ki - írta az Index.