Az Egészségipari támogatási program keretein belül megvalósult 1,4 milliárd forintos beruházást a kormány 1,1 milliárd forinttal járult hozzá. A fejlesztés révén 16 új munkahely jött létre és 134 munkahely megőrzése vált biztosítottá - mondta Varga Mihály a tárca közleménye szerint.

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy hazánkban szükség van a védekezést segítő kapacitások kiépítésére. Emiatt döntött a kormány a támogatási program elindításáról, amelynek keretében eddig 46 egészségipari beruházás indult el 50 milliárd forint kormányzati támogatásból.

A program célja, hogy Magyarország önellátó legyen az egészségipari védőeszközök gyártásában, csökkentve azoknak az egészségipari termékek körét, amelyeket külföldről kell beszerezni.

Az utóbbi hónapok kedvező tapasztalatai nyomán a program eddigi keretét 68 milliárd forintra emelik. Eddig olyan projektek nyertek támogatást, amelyek a védőeszközök, orvostechnikai berendezések, gyógyszeralapanyagok és fertőtlenítést szolgáló termékek gyártásában jelentenek előrelépést - mondta Varga Mihály.