A négynapos hosszú hétvége miatt a forgalmasabb InterCity vonatok több kocsival közlekednek, ennek ellenére a legnépszerűbb időpontokban gyorsan megtelhetnek ezek a vonatok - közölte a MÁV-Start.

Melyik vonaton lesznek sokan?

A vasúttársaság a honlapján megmutatja, hogy a helyjeggyel igénybe vehető vonatokon mennyien vannak. (A térkép és a letölthető MÁV-os táblázat itt érhető el.)

A MÁV-Start a vonatozóknak azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyeket és a helyjegyeket elővételben váltsák meg. Például a jegykiadó automatákból vagy az interneten keresztül.

Olcsóbb jegyek

Az ünnepi időszakban is érvényesek az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezmények: automatából vásárolt vagy online váltott, de automatából kinyomtatott jegyekre 5, e-vonatjegyekre 10 százalékos kedvezményt nyújt a MÁV-Start.

Az utasok az ünnepi időszakban is csaknem napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel, amennyiben 100 kilométer feletti utazásukhoz online, e-vonatjegy formájában vásárolják meg azt. A 26 éven aluli - diákigazolvánnyal nem rendelkező - fiatalok augusztus 16-án 10 órától augusztus 20-án éjfélig tartó időszakban igénybe vehetik a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok stb. is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.