A legnépszerűbbek a Budapest és Bécs, a Győr és Bécs, valamint a Budapest és Salzburg közötti utazások voltak. A dinamikus árazásnak köszönhetően Győrből már 9 euróért, míg Budapestről 13 euróért lehet eljutni 2. osztályon az osztrák fővárosba - közölte az állami vasúttársaság.

Július elején START Ausztria néven a MÁV-START új nemzetközi díjszabási rendszert vezetett be, amely szakít a hagyományos, nemzetközi utazásokban eddig használt kedvezménytípusokkal. Az utasok könnyedén kiválaszthatják a számukra időben és árban megfelelő utazási lehetőséget, és azt akár néhány kattintással megvásárolhatják a MÁV mobilalkalmazással - olyan egyszerűen, mint egy mozijegyet.

QP | Quality Placement

A mobilalkalmazásból vásárolt START Ausztria menetjegyekhez ingyenesen kínálja a helybiztosítást a MÁV-START. Ezt a lehetőséget előszeretettel veszik igénybe az utasok, az értékesített START Ausztria jegyek több mint 25 százalékát ugyanis a MÁV applikációval váltották meg.

A július eleji bevezetés óta a Hegyeshalmon keresztüli nemzetközi forgalomban utazók több mint 90 százaléka START Ausztria jeggyel utazott. Mivel ez a kedvező árú ajánlat bármely magyarországi és ausztriai állomás közötti utazásra elérhető, több olyan, az osztrák határtól távol eső magyarországi állomásról is vásároltak menetjegyet, mint Kisvárda, Sátoraljaújhely vagy Pécs, és olyan távoli osztrák célpontokra is, mint Bregenz, Dornbirn vagy Feldkirch.

A legolcsóbb 9 eurós jegyeket leginkább Győr, Mosonmagyaróvár és Bécs között váltották, a legdrágábbakat pedig 1. osztályra, Budapest-Landeck-Zams útra 63 euróért, 2. osztályon Sátoraljaújhely-Bregenz utazásra 61 euróért vették. Az utóbbi a legtávolabbi magyar zónából a legtávolabbi osztrák zónába szólt.