Tesztjelleggel S76-os jelzéssel új vonat közlekedik munkanapokon Piliscsaba és Rákos szakaszon, hétvégi közlekedési rend szerinti napokon Óbuda és Rákos között - közölte a MÁV.

Hétköznap félóránként, az esztergomi vonalat és Angyalföldet elhagyva a külső körvasúton haladnak tovább a korszerű, alacsonypadlós és akadálymentesített FLIRT motorvonatok, melyek megállnak Újpalota megállóhelyen is.

Az észak-budai és a kelet-pesti agglomerációt összekötő járat átszállási kapcsolatot biztosít Újpalota megállóhelynél. Ezzel gyorsabb lesz az eljutás a pilisi térségből Pécel és akár Sülysáp felé is.

A fejlesztés célja, hogy az autózásról a közösségi közlekedés felé terelje a budapestieket és a környékén élőket.

Az S76-os vonat menetideje 47 perc lesz Piliscsaba és Rákos között. A fővárosi területén belül a vonatok az Óbuda és Rákos közötti távot 17 perc, az Újpest és Újpalota közötti szakaszt 7 perc alatt teszi meg. Piliscsabától, illetve

Óbudától Esztergom felé a csatlakozó S72, G72, Z72-es vonatokkal lehet továbbutazni. Rákoson az S60, G60, Z60, S80-as vonatokkal kapcsolatot biztosít a vasúttársság Pécel-Gödöllő-Hatvan, valamint Sülysáp és Szolnok felé.

A MÁV-START a megállóhelyen felszálló utasoknak jegyváltás céljából az online jegyváltást javasolja a MÁV mobilalkalmazás segítségével vagy az internetes jegyvásárlási felületen, mert Újpalotán jelenleg nincs jegyváltási lehetőség. A megállóhelyen új típusú jegykiadó automata várhatóan jövő év márciusától áll majd az utasok rendelkezésére.