Az információ egyelőre nem hivatalos, Magyarországon ugyanis három hete a központi McDonald's cég a hazai vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra, a Market Zrt. vezetőjére ruházta át, és az érintettek a deal lezárásáig nem nyilatkozhatnak - írja az Index.

A portál azonban úgy tudja, hogy a szolgáltatásban a Netpincér lesz a hazai partner. A világon már több tucat országban működik ilyen rendszer. Az európai piacokon általában csak néhány kiemelt nagyvárosban érhető el a program, és jellemző, hogy az étteremlánc szerződéses kapcsolatba lép egy online ételrendelő céggel, vagy például az Uberrel.

A szomszédos országok közül Románia és Ausztria néhány városában működik McDelivery.

Nincs még döntés a partnerről

Az Indexen megjelent hírrel kapcsolatban a McDonald's lapunknak eljuttatott állásfoglalásában közölte: a házhozszállítás a McDonald's globális stratégiája, az erre vonatkozó lehetőségeket minden piacon megvizsgálja a vállalat. Magyarországon is elindult egy ilyen folyamat, amelynek jelenlegi kezdeti szakaszában a részletekről, így az időzítésről és a szolgáltatást végző partnerről sem született még döntés.