A testület nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű, közösségi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát, mivel ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt - írja az NMHH sajtóosztálya közleményében.

A csak fideszes delegáltakból álló Médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt 4 alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat.

Az egyes médiumokkal szemben  szigorú (másokkal kevésbé) Médiatanács szerint négy ismételt jogsértést is megállapítottak a Tilossal szemben, két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségre, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírások megszegése miatt. 

A Médiatanács minél előbb meg akarja hirdetni a frekvencia használatára irányuló új pályázatot. A Tilos Rádió ismét indulna a kiíráson - erről beszélt a rádió ügyvezetője a Klubrádió csütörtöki online hírműsorában.

A Tilos Rádió "kalózrádióként" indult 1991-ben Budapesten, URH sávon, hivatalos frekvenciát 1995-ben kapott, és több kalózos hónap és év mellett 17 évig volt halható különböző fővárosi frekvenciákon.

A budapesti vételkörzetben halható Civil Rádió műsorszolgáltatását 25 éves működés után 2019 őszén kapcsolták le, a szintén kormánykritikus hangot megengedő Klubrádiót pedig közel 22 éves sugárzás után tavaly februárban. A szerződéseiket a Médiatanács nem hosszabbította meg. A közösségek azóta interneten sugározzák műsoraikat. (A Klubrádió új pályázatát érvénytelennek minősítették, majd a frekvenciáját pályázat nélkül odaadták - ideiglenesen - az ATV-sek SpiritFM-jének.)