A megújuló energia témájú szak-világkiállításon való magyar részvétel drágulását az ajánlatkérő Nemzetgazdasági Minisztérium közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

A közbeszerzésen nyertes International Construction Company Zrt.; a Bo Event Kft.; az almaty székhelyű L.A.C. Kazahsztan Vengerszkiy Torgoviy Dom LLP; és az asztanai székhelyű Too "K-Protokol" nevű cégek március 30-án szerződtek a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a 2017-es Asztanai Szakvilágkiállításon való magyar megjelenés komplex kivitelezésére, üzemeltetésére és a szervezéssel kapcsolatos feladatok ellátására. A L.A.C.-cég Horváth László vállalkozóhoz köthető.

A feladat a következő: a pavilon felépítése, lebontása; a pavilon teljes körű műszaki üzemeltetése a szakvilágkiállítás teljes ideje alatt; az üzemeltetés során teljes körű humán erőforrás és a jogi megfelelőség biztosítása; a programok megszervezése és azok lebonyolítása, valamint a kommunikációs feladatok és reklámtevékenység ellátása, a médiamegjelenés biztosítása.

A nyertesek azt közölték az ajánlatkérővel, hogy az üzemeltetési díj módosítására van szükség, mert a szakvilágkiállítás kazah szervezőirodája újabb, korábban nem ismert biztonságtechnikai elvárásokat támasztott. Az új elvárásoknak való megfelelés, valamint az üzemeltetéshez kapcsolódó logisztikai feladatok ellátása érdekében szükségessé vált továbbá egy logisztikai menedzser alkalmazása is. Ez kerül tehát plusz 79 millió forintba.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay