Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az alkalmazott kutatóintézet-hálózat a Bay Zoltán Nonprofit Kft. bázisán jött létre, további alapítói az Autóipari Próbapálya Zala Kft., az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.. Az elsődleges törekvés a tagok közti szinergiák kiaknázása, a tudás- és technológiatranszfer támogatása, ezzel kutatás-fejlesztési tevékenységük fejlesztése, a piaci megrendelők számára nyújtott szolgáltatásaik bővítése. A Hálózat nemzetközi előképének tekinthető német Fraunhofer Társaság Európa vezető szervezete az alkalmazott kutatások terén - áll a közleményben.

A  közlemény szerint a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-Hálózat önálló kutatási stratégiát dolgoz ki, feladatainak ellátásában saját Innovációs Tanácsadó Testületére támaszkodik majd. Működésének finanszírozását az NKFI Alap terhére a kormány biztosítja, 2021-ben 1,2 milliárd forint összegben.

Tervben van a Bay Zoltán Nonprofit Kft. kutatási infrastruktúrájának korszerűsítése, szolgáltatásai színvonalának és innovációs potenciáljának emelése is. A fejlesztési programmal lehetővé válhat a hazai vállalkozások erősítése egyebek mellett anyagtudományi, fenntarthatósági, tiszta gyártási, IT hardware és működésbiztonsági területeken.