Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Starschema megrendeléseinek jelentős része a tengerentúlról érkezik, 2016 elején Amerikában is megnyílik irodájuk. A 2006-ban, két alapító fővel indult vállalat fő profilja szerint úgynevezett big data feladatokat végez, vagyis nagy mennyiségű adatokat központi tárházakba gyűjt, integrálja, átláthatóvá, üzleti döntések meghozatalához könnyen felhasználhatóvá teszi azokat.

A társaság tavaly év elején bővítette tevékenységkörét, új adatvirtualizációs megoldással a szoftverfejlesztők piacán is megjelent. Mára egy több mint 70 alkalmazottal rendelkező, komplex üzleti intelligencia (BI) szolgáltató és technológia szállító, adatelemző és döntéstámogató vállalkozássá alakult a cég.

A vállalat az idén harminc munkatárssal bővült, csak a big data technológiákkal mintegy negyvenen foglalkoznak. A nyilvános adatbázis szerint a kft. a 2013-ban elért 281,2 millió forintos árbevételét tavaly 619,7 millió forintra, mérleg szerinti eredményét pedig 48,02 millió forintról 58,46 millió forintra növelte. A társaság továbbra is évi 50-100 százalékos forgalomnövekedést tervez.