Idén is lehet majd óriáskerekezni Budapest belvárosában, az Erzsébet téren. Szerdán az óriáskerék alapjai már készen álltak, a többi alkatrész pedig belga és holland rendszámú teherautók és furgonokon voltak.

Csernátony Csaba/Buksza

Banka Edina, az Óriáskerék Kft. ügyvezetője azt mondta a Napi.hu-nak, hogy az időjárás még befolyásolhatja az összeszerelést, valamint a park és a környezet rendbetételének időtartamát, de várhatóan március 15-e előtt elindul az óriáskerék. A jegyárak nem változnak tavalyhoz képest, a felnőtteknek 2400 forintba kerül a jegy, a gyerekjegyért pedig 1500 forintot kell fizetni.

Csernátony Csaba/Buksza

A cégvezető azt is elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is egy bérelt óriáskerék lesz az Erzsébet téren, amely holland gyártmány, de folyamatosan dolgoznak a hosszú távra tervezett óriáskerék felállításán.

Az óriáskerék ugyanúgy a fesztiválszervező Sziget magyar tulajdonosi körének érdekeltsége, ahogy az volt a korábbi években is. Annak ellenére, hogy a Sziget új - külföldi - kézbe került, az Óriáskerék Kft.-nél maradtak a hazai tulajdonosok.

A Sziget korábbi magyar résztulajdonosai - Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán - 50 százalékos részesedése a Ferris Kft.-n keresztül megmaradt az óriáskerekes vállalkozásban, a másik fele pedig továbbra is az építőiparban érdekelt Market Zrt. egyik tulajdonosa, a Scheer Sándorhoz köthető Wheel Kft. kezében van.