Demján Sándor 1943. május 14-én született Börvelyen. Szakmai karrierjét 1965-ben, a Fejér Megyei ÁFÉSZ-nél kezdte - írta az MTI.

A üzletember a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát. A Skála Áruházláncot 1973-ban, a Magyar Hitelbankot 1986-ban, a TriGranit Fejlesztési Rt.-t 1996-ban alapította. A Skála vezérigazgatója volt 1973 és 1986, a Hitelbank elnöke 1986 és 1990 között. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGránit Csoport megalapítása.

A TriGranit beruházása nyomán nyitotta meg Budapesten a Bank Centert, a Pólus Centert, majd a WestEnd City Centert, illetve mintegy tucat további városközpontot a régió országaiban.

2003-ban megalapította a Prima Primissima díjat, amelynek gondozását tíz év után átadta az OTP-csoportnak. A legjelentősebb magyar magánadományozó, az elmúlt évtizedben összesen több mint 15 milliárd forintot fordított oktatási és oktatási és szegénységi programokra.

Ő volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető alelnöke és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke.

Budapest városfejlesztésében betöltött kiemelkedő munkásságáért 2003 óta Budapest Díszpolgára. A hazai kultúra támogatásában, valamint a rászorulók felkarolásának érdekében végzett önzetlen munkájának eredményeként az Emberi Méltóságért kitüntetésben részesült, 2013-ban a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntették ki - írja a cégcsoport, amely temetésével kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást.

Demján Sándor a Napi.hu kiadásában megjelenő a 100 leggazdagabb 2017-es kiadvány szerint 160 milliárd forintos becsült vagyonnal a negyedik leggazdagabb magyar és a tizenhatodik legbefolyásosabb volt.