A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A cél a szegedi nagykörút bezárása, amelyhez elengedhetetlen az új Tisza híd. Ezért a tervezés három részből áll: 

  • a Petőfi Sándor sgt. és Boldogasszony sgt. közötti nagykörúti közút szakasz (0,6 kilométer) átépítése 2x2 forgalmi sávosra,
  • a Boldogasszony sgt. és Temesvári sgt. között új 2x2 sávos nagykörúti közútszakasz (1,2 kilométer) kiépítése, továbbá
  • az új 2x2 forgalmi sávos, 471 méter hosszú közúti Tisza-híd (kerékpárút és gyalogút átvezetéssel), amelynek az alépítménye alkalmas kell legyen a távlati vasúti felépítmény fogadására.

A tervezési idő 30 hónap.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közúti infrastruktúra tervezéséhez kapcsolódó tervezési és engedélyeztetési feladatok elvégzéséből legalább nettó 700 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő október 28. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

A Napi.hu 2017 márciusban írt arról, hogy a kormány határozatban tette közzé az általa is támogatott szegedi fejlesztéseket, ezek között szerepel egy új Tisza híd építése, a meglévő felújítása és a tömegközlekedés elektromos alapra helyezése is. Amikor januárban Orbán Viktor miniszterelnök Szegedre látogatott, vélhetően ezekről állapodott meg Botka László polgármesterrel.