Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KöKi-Terminál bevásárló- és irodaközpont kivitelezési munkái, valamint a 3-as metró Kőbánya-Kispesti végállomásának és a csatlakozó gyalogos felüljárók átépítése miatt a nyári iskolai szünet kezdetétől, június 16-ától augusztus 19-éig nem jár a 3-as metró a Határ út és Kőbánya-Kispest állomások között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ezen a szakaszon a fenti időszakban a BKV - a 93-as és a 148-as kivételével - Határ útig közlekedteti valamennyi Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszjáratát (azaz a 85-ös, 85E, 98-as, 98E, 136E, 182-es, 184-es, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E és a 284E járatokat), így biztosítva a metró közvetlen elérését. A Határ úti csomópontban új, ideiglenes buszvégállomás létesül a korábbi P+R parkoló területén.

A MÁV járatairól való jobb átszállás biztosítása érdekében a 85E, a 201E és a 202E buszok ideiglenesen mindkét irányban megállnak a Sibrik Miklós úti felüljáró északi oldalán, a 68-as, 151-es autóbuszok Felüljáró nevű megállójában. A 98E, 193E és 200E járatok oda-vissza a gyorsforgalmi úton közlekednek, ezért Kőbánya-Kispesten nem állnak meg, ezekkel a járatokkal csak Határ útig lehet utazni, illetve ott lehet rájuk felszállni. Szintén nem érinti Kőbánya-Kispestet az Üllői úton közlekedő 136E járat, amely azonban ideiglenesen megáll Kispest, Kossuth térnél.

A 68-as és 151-es járatokról a munkálatok idején nem lehet közvetlenül átszállni a 3-as metróra. Átszállásra Kispest, Kossuth térnél az 50-es villamost, illetve a vele párhuzamosan közlekedő 136E buszjáratot ajánlja a BKK.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Határ úttól induló 200E autóbusszal közelíthető meg. Ez a járat Kőbánya-Kispestet nem érinti, így onnan csak átszállással, a 98-as, 282E vagy 284E járatokkal a Felsőcsatári útig utazva lehet elérni a reptérre tartó 200E buszokat. A repülőtér 1-es terminálja továbbra is közvetlenül elérhető a MÁV-START vonataival, illetve a Volánbusz járataival.

A munkálatok ideje alatt a Volánbusz járatok is meghosszabbított útvonalon, a Határ útig közlekednek majd, valamennyi autóbusz mindkét irányban megáll Kőbánya-Kispesten. A Budapest-bérletet használók Kőbánya-Kispest és Határ út között a Volánbusz járatait is igénybe vehetik a szabad férőhelyek erejéig. A MÁV-START vonatai ezen időszakban az alapmenetrendjük szerint közlekednek.

A metróról átszálló, jeggyel utazó utasok a már érvényesített menetjeggyel Kőbánya-Kispestig bármelyik BKV autóbusszal továbbutazhatnak. A jegy az 50-es villamoson és a vele párhuzamosan haladó 136E autóbuszon is érvényes továbbutazásra Kispest, Kossuth tér megállóig. A Kőbánya-Kispesten felszálló - metróhoz tartó - utasok jegyét felszállás előtt, a megállóban érvényesítik jegyellenőrök. A jegyek a Határ úttól érvényesek a metrón is. A BKV-vonaljegyek a Volánbusz járatain nem érvényesek utazásra.