Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csúcson száll ki Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke és részben a franchise hálózat egyes jól menő üzleteinek tulajdonosa : az ingatlanárak felfutóban, a diszkontláncok pedig hasítanak és növekedési kényszerben vannak, ám a plázastop miatt nem tudnak zöldmezős beruházásokkal terjeszkedni.

A portál térképre tette a Lidl hálózatához kerülő belvárosi Baldauf-érdekeltségeket: ennek alapján a Lidl a maga szempontjából tökéletes vásárt csinál, hiszen beveszi az eddig fehér foltnak számító belvárost - értékelnek.

Ám a most átvett boltok közelében lévő CBA és Príma - egységeknek várhatóan elég nagy fejtörést okoz majd a diszkontlánc megjelenése, hiszen egy diszkont már rövidtávon is képes a környék üzletei elől elszívni a forgalmat, országszerte jellemző, hogy legalább 3-6-szoros a két üzlettípus közötti árbevétel-különbség.

A négy budapesti üzlet átadása így "óvatos" becsléseik szerint legalább 12 további fővárosi CBA/Príma bolt életét fogja alaposan megnehezíteni

Baldauf ezzel a kormányzati elképzeléseknek is alaposan betehet, hiszen pont a legnagyobb piacon, Budapesten csökkenti érdemben a magyar láncok pozícióit.

(Címlapkép, MTI Fotó: Kovács Attila)