Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elindította online boltját az Auchan. Budán az I., a II., a XI., a XII. és XXII. kerületi lakosok rendelhetnek, valamint az agglomerációs települések közül Törökbálinton, Budarörsön, Diósdon és Érden érhető el a szolgáltatás.

Összesen 14 ezer terméket kínál az Auchan az online boltjában, a kiszállítás díja pedig egységesen 499 forint. Most vasárnapra már telt ház van, aznapra nem lehet szállítást kérni, de a szombat délutánnal még lehet próbálkozni.

Régóta tervben volt

A francia hátterű - Magyarországon összesen 19 hipermarketet működtető - kiskerlánc online színre lépése nem váratlan: a webáruház elindításáról először 2014 végén, az Indexnek adott interjújában beszélt a társaság vezetője, Dominique Ducoux. Akkor azt mondta, hogy talán már 2015-ben elindulhat az online üzletág, de erre végül csak most került sor.

Az Auchan részben azért döntött az online bolt elindítása mellett, mert a hagyományos kiskereskedelemnél nagyobb mértékben bővült az internetes áruházak forgalma, tavaly például 16 százalékkal.

Már vannak ellenfelek és még lesznek is

Az online élelmiszer-kiskereskedelem 2015-ben több mint 10 milliárd forintos piac volt: a legjelentősebb szereplő magasan a Tesco online bevásárlás volt, amely a 2015-ös nyolcadik helyről, 2016-ra az ötödik helyre kapaszkodott fel a GKI Digital 10 legnagyobb hazai e-kereskedőt számba vevő e-toplistáján - mondta korábban a Napi.hu-nak Madar Norbert, a kutatóintézet üzletágvezetője. A brit óriás mellett jóval szerényebb szeletet hasít ki az e-tortából a másik két szereplő, a CBA és a G-Roby webáruháza - konkrét forgalmi adatokat azonban a GKI nem hoz nyilvánosságra.

A internetes élelmiszeráruházak piaca rövidesen új nagyágyúval bővül, a Sparnál is előkészületben van az online bolt, amely rövidesen, várhatóan jövőre nyílik meg.