A lap szerint a forráshiányért az M4 sportcsatorna "felelős", ugyanis ez az olimpia és a futball-Eb évében is 17-18 milliárd forintot emésztett fel. Mivel az állami médiában történt legutóbbi leépítések alkalmával csonkolták a tudományos a kulturális szerkesztőségeket, új tartalmat csak külsős cégektől vásárolhatnának az M5-re.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) már egy hete nem válaszolt a Népszabadságnak arra a kérdésre, hogy mikor tervezik elindítani az M5 csatornát és az mennyibe fog kerülni.

Az MTVA költségvetésének csaknem negyedét viszi el az M4 sportcsatorna. Megközelítőleg 10 milliárdot fizetnek ki a  futballmérkőzések, a Forma-1 és a Bajnokok Ligája jogdíjaira. A csatorna fenntartási költsége szakemberek szerint minimum 5 milliárd forint, amely az olimpia és a futball-Eb miatt idén még magasabb lehet, részben a kiutazó stábok miatt.

Az biztos, hogy a nagy sportesemények idején rekordnézettségű lesz az M4, azonban egy "eseménytelen" hétköznapon a nézettség mindössze néhány tízezer főre rúg - írja a Népszabadság.