Matolcsy György nem gratulált Balog Ádám vezérigazgató MKB Bankban tulajdonossá válásához, "sőt nem is beszélt az MNB elnökével ebben az ügyben" - olvasható a Portfolio.hu-nak adott interjújában. Az MKB a héten hozta nyilvánosságra, hogy Szemerey Tamás (Matolcsy György rokona, a NHB Növekedési Hitel Bank tulajdonosa) 20 százalékos, míg Balog 10 százalékos részt vásárolt a bankot privatizáló Rakesh Kumar Aggarwal indiai üzletembertől.

Balog elmondása szerint az indiai üzletember a világ más területein akar befektetni, ezért adhatta el a részesedését. Balog nem árulta el a Portfolio.hu-nak sem, hogy ki hitelezte.

Balog Ádám 2015 augusztusában leadott utolsó MNB-s vagyonbevallása szerint pénzügyi vagyona 31 millió forintos hiteltartozás volt. Emellett volt három ingatlan a nevén (családi ház és szántó), és egy Opel Astra személygépkocsi.

"A bank, a tavalyi értékesítés során 37 milliárdért kelt el. A vásárlás hosszú távú elkötelezettségemet mutatja, és azt, hogy tartósan felelősséget vállalok a vezérigazgatóként végzett munkámért" - mondta Balog Ádám. Szerinte azonban még sok-sok évnek kell eltelnie, amíg milliárdos lesz, utalva ezzel a hitelére.