Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Borókai Flóra péntek délután rövid e-mailben reagált arra a cikkünkre, amelyben megírtuk, hogy az ő cége, az Akció BTL Kft.  szervez az MNB dolgozóinak csapatépítő programokat, valamint egyéb konferenciákat nettó 24,9 millió forintért. (A kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa Borókai Flóra, Borókai Gábor, az első Fidesz-kormány szóvivője, a Heti Válasz főszerkesztőjének lánya.)

Borókai Flóra ezt írta: "Azt megírták, hogy korábbi cégem, az Akció 360 Kft. 2011 óta már kapcsolatban állt a Magyar Nemzeti Bankkal. Azt azonban nem említik, hogy akkor a Simor András jegybankelnök vezette intézmény választotta ki, nyolc ügynökségi pályázata közül a mi ajánlatunkat. Az elmúlt években ezért dolgozhattunk az MNB-vel. A tavaly év végi szerződésünk - a korábban meghatározott kondíciók megtartásával, és átmeneti időre - azért köttetett, hogy a tavaszi nagy kommunikációs tender kiírásáig a jegybank új partner keresése nélkül elvégeztethesse a soron következő rendezvényszervezői feladatokat. Így annak a Lámfalussy-díjnak az átadását is, amelyet nagy sikerű nemzetközi konferencia körített."

Borókai Flóra véleményéhez csak annyit teszünk hozzá, hogy a figyelmes olvasónak feltűnhetett: cikkünkben sem Simor András korábbi, sem Matolcsy György jelenlegi jegybankelnök neve nem szerepelt. Az viszont igen, hogy "az Akció 360 Kft. korábban is dolgozott az MNB-nek, 2011 októberében nyolc ajánlattevő közül megnyerte a kommunikációs ügynökségi szolgáltatások ellátására kiírt, nettó 225 millió forint keretösszegű közbeszerzését".