A cég végelszámolás alatt áll, kifizetik a dolgozók elmaradt bérét - mondta Pozsonyi a fn.hu-nak. Folyamatosan csökkent a forgalmuk, a szállítók elkezdték feltételekhez kötni a további szállítást, ezért kénytelenek voltak május 6-án bezárni az üzleteket

A tulajdonosok 2009-ben fizetésképtelen céget vettek át, amelyet a bankok és a beszállítók finanszíroztak és amelynek igazi értéke az ingatlanjai voltak: egy irodaház és tíz saját tulajdonú üzlethelyiség. Az üzleteket eladták, ebből fizettek vissza 300 millió forintot a bankoknak; az irodaházat megtartották ez hitelbiztosítékként funkcionált. Az új vezetés átalakította a finanszírozást, a költségszerkezetet, a havi 140 millió forintos működési költséget idén márciusra 60 millióra csökkentette, drasztikusan átalakította a bolthálózatot, és emellett alig küldött el embert.

2009-ben az előző évi 508 milliós veszteséget megfelezték, 260 millió forintra csökkentették, de a 2010-es karácsonyi forgalom messze elmaradt a várakozásaiktól. Ennek az is következménye lett, hogy megnőtt a cég tartozásállománya, a bevásárolt készletet nem tudták eladni - mondta Pozsonyi.