Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. javaslata alapján az igazgatóság tagjának választották Vida Józsefet, a B3 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetőjét, Osztrogonácz Gábort, a Szigetvári Takarék ügyvezetőjét és Hartmann Imrét a Pannon Takarék Bank Zrt. elnök-ügyvezetőjét.

A közgyűlés a felügyelőbizottság tagjává választotta Pardavi Tamást, a Pannon Takarék Bank Zrt. alelnökét, Csoltkó Endrénét, a Pátria Takarék elnök-ügyvezetőjét, és Bede Józsefet, a Szabolcs Takarék elnök-ügyvezetőjét. Az igazgatóság tagjai Vida Józsefet választották az SZHISZ igazgatóságának elnökévé, míg a szervezet ügyvezetőjének július 20-i hatállyal Gázmár Zoárdot nevezték ki.

Az új tisztségviselők választására azért volt szükség, mert az SZHISZ igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai július 7-én lemondtak tisztségükről.

Az SZHISZ legfontosabb döntéshozó szervei a szövetkezetek kezébe kerültek - mondta az új tisztségviselők megválasztását követően Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos. Arra kérte az új tisztségviselőket, úgy éljenek ezzel a nagyfokú bizalommal, hogy munkájukat a szövetkezeti értékek maximális figyelembevétele mellett végezzék. A kormánybiztos az SZHISZ tagjainak és új tisztségviselőinek aktív közreműködését és támogatását kérte a következő időszakban: "az integráció új stratégiájának megalkotása során nagy szükség van a véleménycserére, amely nélkül nem lehet sikeres és hosszú távú stratégiát létrehozni" - mondta a kormánybiztos.

Ők az új vezetők

Vida József

Vida József közgazdász, több egyetemen folytatott tanulmányokat vállalkozás-gazdálkodással, felszámolás és csődjoggal kapcsolatosan. A B3 Takarék Szövetkezet jelenlegi elnök-ügyvezetője korábban kereskedelmi bankoknál dolgozott, illetve volt a Takarékbank Zrt. osztályvezetője is. Az elmúlt évtizedben jelentős szerepet vállalat a takarékszövetkezeti integrációs törekvésekben, 2007-től az OTSZ elnökségének tagjaként két cikluson keresztül képviselte régióját a takarékszövetkezetek érdekképviseleti csúcsszervében. Alapító tagja és két cikluson keresztül elnöke volt a Takarék Akadémia felügyelőbizottságának, valamint igazgatósági és felügyelőbizottsági tagként az informatikában meghatározó integrációs társaságok, a Takinvest Kft. és a Takinfo Kft. munkáját is támogatta, és jelenleg is segíti.

Osztrogonácz Gábor

Osztrogonácz Gábor a Janus Pannonius Tudományegyetem közgazdaságtudományi karán diplomázott. Szakmai tudását az Inter-Európa Bankban, az Erste Bankban, illetve MKB Bankban kamatoztatta. Majd 2012 januárjától a Szigetvári Takarék ügyvezetője, 2012 májusában az igazgatóság tagjának választották.

Hartmann Imre

Hartmann Imre két és fél évtizede dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban; 1991 óta a Pannon Takarék Banknál, illetve jogelődjénél, kezdetben ügyintézőként, majd belső ellenőrként és ügyvezetőként tevékenykedett, 1999-ben az igazgatóság elnökévé választották. Az elmúlt évtizedekben munkatársaival sikeresen fejlesztette a Pannon Takarékot, több egyesülést követően a pénzintézet a 2000-es évek közepére az integráció egyik legeredményesebb hitelintézetévé vált, és részvénytársasággá alakult. Hartmann az elmúlt másfél évtizedben folyamatosan részt vett az integrációs testületek munkájában, 2001-2004 között OTSZ elnökségi tagja, majd alelnöke volt, 2007-2010 között a Takarékbank igazgatóságának elnöki tisztségét is betöltötte. Az új integráció létrejöttekor a Takarékbank felügyelőbizottságában kapott megbízást.

Pardavi Tamás

Pardavi Tamás 1991 óta dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban, kezdetben megyei vezetőként dolgozott a Takarékbank Győr-Moson-Sopron megyei Igazgatóságán. Majd 1994-től a Takarékbank banküzemi területek vezetőjeként, később igazgatósági tagként segítette először a bank konszolidációját, majd privatizációját és üzleti fejlődését. 2000-től a takarékszövetkezetek informatikai vállalata, a Takinfo Kft. ügyvezetője volt. Tata és Vidéke Takarékszövetkezet válságkezelését irányította 2002-től. Majd levezényelte a Pannon Takarékszövetkezettel történő egyesülést. Jelenleg a Pannon Takarék Bank Zrt. alelnöke. Az elmúlt 25 évben számos integrációs pozíciót töltött be, többek közt volt az OTSZ és az OTIVA felügyelőbizottságának elnöke, emellett a Takarékszövetkezetek Oktatási Alapítványának kuratóriumi tagja.

Csoltkó Endréné

Csoltkó Endréné közgazdász, nemzetközi mérlegképes könyvelő, a Pátria Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója. A takarékszövetkezeti szektorban 1985 óta dolgozik, munkáját a Monor és Vidéke Takarékszövetkezetnél kezdte. 1998-tól tagja a jogelőd Monor és Vidéke, illetve 2012-től a Pátria Takarékszövetkezet igazgatóságának. (A Monor és Vidéke Takarékszövetkezet 2012. január 1-jén egyesült a Pécel és Vidéke, valamint a Dél-Pest Megyei Takarékszövetkezetekkel, így létrehozva az akkor legnagyobb fiókhálózattal és legnagyobb tőkével rendelkező Pátria Takarékot.) 2014 júniusa óta a Pátria Takarékszövetkezet első számú vezetője.

Bede József

Bede József 1984-ben végzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán üzemgazdászként, majd 1987-ben okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett. 1990-től a mai napig a Szabolcs Takarékszövetkezet (előző neve: Újfehértó és Vidéke Takarékszövetkezet) alkalmazottja. Kezdetben a takarékszövetkezet főkönyvelőjeként, majd 2001-től ügyvezető igazgatóként, végül 2008-tól elnök-igazgatóként tevékenykedik. Vezetésével a takarékszövetkezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, és a régió egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatójává vált. Több társadalmi funkciót tölt be, elnökségi tagja a Magyar Közgazdasági Társaság helyi szervezetének, részt vesz a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkájában is.