Kész tényként kezelik a Hunguest Hotelsen belül, hogy október 1-jétől új tulajdonosa lesz a cégnek: a Jászai Gellért által elnökölt Konzum-csoport. Ezt már a szállodavállalat üzleti partnereivel is közölték - értesült a Világgazdaság.

A Gazdasági Versenyhivatal ugyanis engedélyezte a Konzumnak, hogy megvásárolja a Hunguest Hotels Zrt.-t, amelynek többségi tulajdonosa eddig a Forrás Nyrt.-n, az Arago Holdingon és a svájci Lemisa Holdingon keresztül Leisztinger Tamás volt. Leisztinger a Napi.hu. kiadásában megjelent A 100 leggazdagabb 2016 rangsorában 68 milliárd forintos vagyonnal a 12 helyne szerepelt.

Az erről szóló határozat  két héten belül megjelenik. Az adásvételre a Hunguest banki hitelezői - mindenekelőtt az Erste, a Raiffeisen és az MFB-csoport - is áldásukat adták. A vételárat piaci forrásaink több tízmilliárd forint körülire teszik. A 14 Hunguest-szálloda új tulajdonosa hivatalosan a Konzum PE Magántőkealap lesz. Leisztinger  a lillafüredi Hotel Palotát és a szegedi Hotel Forrást, valamint a külföldieket, a montenegrói Sun Resortot és az ausztriai Heiligenblutot megtartotta.