A budakeszi töltőállomásán kialakította az első Nemzeti Dohányboltot a Mol. A töltőállomáson található helyiséget a dohányboltokra vonatkozó jogszabályi előírások maradéktalan betartásával alakította ki a társaság. A Mol magyar olaj- és gázipari nyrt. már meg is állapodott egy koncesszió nyertes trafikossal, aki bérbe veszi a helyiséget, és a szükséges engedélyek megszerzése után megnyitja üzletét - közölte az olajtársaság.

A dohányárukból származó több tízmilliárdos bevétel a Mol magyarországi bolti kiskereskedelmi forgalmának mintegy harmadát adja. A jogszabályok szerint a társaság nem indulhatott a koncessziós pályázaton, azonban arra biztatta partnereit illetve az összes koncesszió tulajdonost, hogy éljenek a lehetőséggel. A cég 360 magyarországi benzinkútja közül - amely mindegyikén árulhatott dohányterméket - 25 töltőállomás üzemeltető partnere nyert el koncessziót a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázaton. A társaság a nyertes partnerekkel történt egyeztetés és szerződéskötés után elkezdte a nemzeti dohányboltok kialakítását. Elsőként a budakeszi kúton készült el az üzlet, amely a szükséges hatósági engedélyek beszerzése után, hamarosan megnyílik.

Emellett a Mol már a koncessziós pályázat kiírásakor meghirdette, hogy mintegy 200, arra alkalmas töltőállomására keres nyertes, engedéllyel rendelkező vállalkozókat. A lehetőség iránt élénk az érdeklődés, jelenleg is folyamatosan zajlanak a tárgyalások és a szerződéskötések a jelentkezőkkel. A társaság közlése szerint a koncesszió nyertesekkel hosszú távú megállapodást kíván kötni, amelyben a trafikosok fix vagy forgalomarányos bérleti díjat fizetnek.