A zsűri döntése alapján Magyarország ez a top10 étterem 2011-ben:

Costes, Babel, Chateau Visz, Onyx, Fausto's, Nobu, Bock, Csalogány 26, Mák, valamint a 67 étterem.

A legjobb 20 közé ezek az éttermek kerültek még:

Kistücsök, Arany Kaviár, Alabárdos, Arcade, Aranyszarvas, Olimpia, Vár a Speiz, Osteria, Rosenstein, valamint a Trattoria Pomo d'oro.

Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag jelölhetett tíz-tíz éttermet a címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év éttermét ősszel kiválasztják.

A korábbi évekhez képest a legjobb éttermeket tömörítő abszolút rangsor mellett a jövőben több tematikus toplistát is összeállít a zsűri. Szemben a legjobb éttermek rangsorával a tematikus toplisták összeállításánál csak egy szempont szerint értékelik a listában szereplőket, illetve a kínálatuknak csupán egy szegmensét vizsgálják. Ezekben a toplistákban valamennyi hazai gasztronómiai vállalkozás közül válogathatnak a zsűritagok.

Tavaly a Chateau Visz nyerte a Dining Guide Év étterme díját. Különdíjat kapott a szerkesztőség szavazása alapján a Babel és az Onyx. A 2010-es éttermi top10 ez volt: Alabárdos, Aranyszarvas, Babel Delicate, Bock Bisztró, Chateau Visz, Costes, Csalogány 26, Fausto's, Kistücsök, valamint Onyx.