A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)  a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő betét- és megtakarításkereső programot indított el honlapján.

A felügyelet 2010 áprilisában indította el hitel- és lízingválasztó programját, amely - júliusi bővítésének köszönhetően - immár valamennyi hitelintézet és pénzügyi vállalkozás konstrukcióinak adatait összegzi. A lakossági bankszámlaválasztó program várhatóan 2012 elején indul majd.

A program révén a fogyasztók számára 167 hitelintézet - bank, fióktelep, takarékszövetkezet - közel 2000 betét-jellegű megtakarítási konstrukciója vált egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatóvá. Az új internetes alkalmazás a lekötött betétektől a befektetési konstrukciókkal kombinált betéteken és a megtakarítási számlákon át egészen a tartós befektetési szerződésekig tartalmazza a piacon aktuálisan elérhető betéti konstrukciókat.

A program a pénzügyi szolgáltatók kötelező adatszolgáltatásán alapul, azaz a piacon aktuálisan kínált termékek legfontosabb jellemzői alapján tud keresni a felhasználó.

A kereső programban a felhasználók a választást megkönnyítő fogyasztóvédelmi információkat, pénzügyi szótárt, mérlegelendő szempontokat és figyelemfelhívásokat is találnak. Azoknak, akik nem tudják, hogy pontosan milyen típusú terméket keresnek, a döntést megkönnyítendő, több lépcsős választó program áll rendelkezésre. Ha pedig egy ügyfél számára több konstrukció jellemzői tűnnek megfelelőnek, a kiválasztott termékek összehasonlítását külön alkalmazás segíti.

Nem szerepelnek a programban a speciális célhoz kötött megtakarítási konstrukciók (például a lakás-takarékpénztári megtakarítások, nyeremény betétkönyvek, gyámhatósági takarékbetét), valamint az egyedileg kialakított jellemzőik miatt a befektetési jellegű függő kamatozású betétek, illetve a privát- és prémiumbanki termékek.