Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kabinet a miniszterek, államtitkárok, helyettes-államtitkárok, miniszteri biztosok és tárca nélküli miniszterek számára egy legalább 204 autóból álló járműflottát lát indokoltnak. A pontos szám nem ismert, mert a Honvédelmi Minisztériumban nem adták meg, hány kocsit használnak, csak a típusokat sorolták fel - többek között ez is kiderült abból a "válaszcsomagból", amelyet a kormányzat állított össze két szocialista országgyűlési képviselő, Mesterházy Attila és Legény Zsolt írásbeli kérdései nyomán.

Az összesítés szerint a legnépszerűbb modell a Skoda Superb, ebből 140 darabot használnak - a legtöbbet, 31 darabot az Emberi Erőforrások Minisztériuma tart fenn - írta a napilap.

Csak üzemanyagra több mint mint 95 millió forintot költöttek az idén január elseje és június közepe között, miután összesen mintegy 3,5 millió kilométert tettek a kocsikba. A szervizköltségek is sokat elvittek: csaknem 60 milliót költöttek erre.

Az autókhoz kapcsolódó legnagyobb kiadásai a Miniszterelnökségnek voltak: az adatok szerint 706 ezer kilométert tettek a kancellária autóiba: a kutakon 17,9 millió adóforintot hagytak, javításra pedig 9,2 milliót fordítottak - írta a Népszava.