Ezzel cáfolták a korábbi híreket, amelyek még arról szóltak, hogy a GDF Suez, amelynek eddig 74,8 százaléka volt a társaságban, teljes tulajdonrészét eladta. A MET az Index.hu-nak a pontos számokról és összegekről nem árult el részleteket, de elmondták, az erőműben való részesedésszerzés szerintük illeszkedik a társaság stratégiájába, hisznek abban, hogy fenntartható pályára tudják állítani a termelést. Közleményükben azt írták, a tulajdonosi kölcsönnek köszönhetően nagyjából 100 ember munkahelyét meg tudják tartani.

A GDF Suez szerint a Dunamenti Erőmű a hazai beépített kapacitás közel egyötödét teszi ki, ez Magyarország legnagyobb gáztüzelésű erőműve. Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a MET Magyarország Zrt. lehet a vevő, ennél azonban valószínűbb, hogy a kisebbségi csomag végül a MET Power Hungary tulajdonába került.

Az erőmű 25 százaléka az MVM Zrt.-é, az állami cég eddig elutasította a Dunamenti Erőmű minden tőkeemelési kérését, viszont az sem merült fel, hogy kiszállna az erőműtársaságból. A Dunamenti már tavaly nyári sajtóhírek szerint nagy bajban volt: a GDF Suez azt mérlegelte, hogy a végleges bezárás elkerülése érdekében esetleg átszervezi a működését, és több ütemben csoportos létszámleépítést indít - írta az Index.

A MET az elmúlt években az állami MVM leányától jelentős mennyiségű, aukción kívül megszerzett gázhoz kapott hozzáférést a HAG-vezetéken.