A nyílt tender eredményéről a két ajánlatkérő - az Országos Mentőszolgálat és az Országos Rendőr-főkapitányság - számolt be az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlatkérők csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsikra fogadtak el ajánlatot. Az a gépkocsi minősül új állapotúnak, amelynek semmilyen része nem javított, hiba és sérülésmentes, A nyertes Magyarországon helyezte (helyeztette) forgalomba, továbbá sem Magyarországon, sem pedig külföldön nem volt bemutató autó, illetve próbajárműként sem használták. A nyertessel október elsején kötött szerződést a két ajánlatkérő.

A Napi.hu július közepén írt arról, hogy a tavaszi visszavonás után újra kiírt mentőautó szállítási közbeszerzés azért lett eredménytelen, mert a felhívásra csak érvénytelen ajánlat érkezett. Az egyetlen ajánlattevő az BM Heros Logisztikai Ellátó Központ Kft. volt. (A cég az állami tulajdonú, Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alá tartozó, járműgyártó, -karbantartó vállalkozás. Mára ezen a területen sincs verseny.)

Idén márciusban a két ajánlatkérő indoklás nélkül visszavonta ugyan ezt a tendert, majd változatlan feltételekkel újra megjelentette azt. Az utóbbi lett eredménytelen júliusban. Egy tavaly júniusi kormányhatározat 2019-re és 2020-ra 254 mentőautóra biztosított 9,82 milliárd forintot.