Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MKB tájékoztatása szerint a tervezettnél magasabb eredményhez pozitívan járult hozzá a kamateredmény 27 százalékos és a jutalékeredmény 10 százalékos növekedése a tavalyi év azonos időszakához képest, valamint a bank állampapír portfólióján elért eredmény is. Mindezek mellett 8 százalékkal nőtt az ügyfél hitelállomány is.

A múlt év végéhez képest a folyó- és betétszámlák állománya 11 százalékkal bővült. Az idei első negyedév végén zárult növekedési hitel program (nhp) harmadik szakaszát 11 százalékos piacrésszel zárta a bankcsoport. A lakossági szegmensben is emelkedett az új hitelkihelyezés, a fedezett és fedezetlen hitelezésben egyaránt, miközben az első negyedév folyamán tovább csökkent a nem teljesítő hitelek aránya is.

Továbbra is feszes költségkontroll mellett működik a bank, a tervhez képest alacsonyabban alakultak a kiadások az év első három hónapjában. Az első negyedévben az MKB Bank hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel, kizárólagos együttműködési megállapodást írt alá a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ), továbbá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) - áll a tájékoztatásban.

Az MKB-t érintő, nagy port kavart tranzakcióról itt írtunk.