A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás - írja keddi közleményében a NÉBIH.

A feltehetően szennyezett terméket - melynek magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013.04.21. azonosító száma 2-0771-210413 - a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállították.

A terméket kivonták a forgalomból, azonban a hatóság kéri a fogyasztókat, hogy a megadott azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

A Tesco azonnali hatállyal kivonja a forgalomból azt a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett - közölte az áruház. A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát - tették hozzá.