A multinacionális sportszergyártóknak egyelőre nincs különösebb félnivalójuk Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha nemrég piacra dobott sportmárkájától, de a 2Rule könnyen elszívhatja a levegőt a régóta piacon lévő, ám állami támogatásban nem részesülő magyar sportruházati cégektől - írja a Népszava. (Mészáros 280 milliárd forintos becsült vagyonnal a 2. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban.)

A Mészáros-cég már eddig is százmilliókban mérhető médiatámogatást kapott, miközben a napilap egyetlen olyan magyar, régóta meglévő sportmárkát sem talált, amely számottevő állami vagy államhoz közeli támogatásban részesült volna. A "független" magyar sportruházati cégek forgalma a Népszava összesítése szerint megközelíti a hárommilliárd forintot és beszállítóikkal együtt sok száz munkahelyet teremtenek.

A cégek között van a Senior-Méta, a Toti Sport mezét kézilabdás és ökölvívó csapatok viselik, a Diapolo a vízilabda válogatottat öltözteti, a szintén a retrohullámban felélesztett Tisza a magyar paralimpia csapat támogatója.

A fotó forrása: Shutterstock