A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesek feladata a piliscsabai Iosephinum a "Makovecz Imre Bástyája" nagyprojekten belül, az Országos Széchényi Könyvtár archivális raktárépületének teljes körű kivitelezése, valamint a kapcsolódó infrastruktúra kiépítése. Az épület három emeletes lesz és a nettó alapterülete 11 ezer 343 négyzetméter. A klimatizálását nyolc hőszivattyú biztosítja, és fel kell szerelni két dízel aggregátort is.

A nyertesekkel január 18-án kötött szerződést az ajánlatkérő, de most jelent meg a hivatalos eredmény. Indult még a tenderen az EB Hungary Invest Kft. és a LATEREX Építő Zrt. is.

A Napi.hu tavaly decemberben írt arról, hogy az Országos Széchényi Könyvtár archívumainak elhelyezését szolgáló raktár beruházására 23 milliárd 343 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

A Céginfo.hu adatai szerint a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. 2015-ben alakult Alcsúti Szálloda Projekt Kft. néven, az egyik tulajdonosa akkor a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt. A mai nevét és cégformáját 2019-ben vette fel. A West Hungária Bau Kft. három tulajdonosa: Dénes Balázs, Tóth Csaba és Paár Attila.