Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz-ukrán háború következtében kialakult energiaválság miatt drasztikusan emelkedtek a villamosenergia- és földgázárak. Az ehhez kapcsolódó finanszírozási nehézségek miatt csökken a piacon aktív energiakereskedők száma és egyre nagyobbak az energiához jutás költségei, amely a vállalatcsoportba tartozó cégek biztonságos, eredményes működését is veszélyeztetheti már. Ezért a felelős vállalatirányítás jegyében a cégcsoport az energiatakarékossági intézkedések bevezetése mellett döntött az energiakereskedelemmel foglalkozó Central Energy Trade (CET) Kft. többségi tulajdonrészének megvásárlásáról.

A CET Kft. rendelkezik érvényes villamosenergia- és gázkereskedelemre vonatkozó engedéllyel, így biztosabbá válik a cégcsoporthoz tartozó vállalatok energiaellátása. A csoport termelő vállalatainak éves energiaigénye megközelíti a 1,5 millió megawattórát (MWh). A CET Kft. rövid távon a társaságcsoport saját vállalatainak villamosenergia ellátásában kíván jelentős szerepet vállalni, majd ennek sikere függvényében tervezi a továbblépést a földgáz-kereskedelem irányába.

A CET Kft. akvizíciójával tovább bővül és erősödik a vállalatcsoport energetikai portfóliója, amelynek alappillérei a gáz- és áramelosztó társaságok (Opus Tigáz Zrt., Opus Titász Zrt.) valamint az energiafüggetlenség irányába ható napelemparkok (Bükkábrányi Energiapark, Halmajugrai Energiapark) is.

A Mészáros Csoport számos stratégiai ágazatában jelen van, az energiaszektor mellett az élelemiszeriparban és a mezőgazdaságban, valamint a bankszektorban és a turisztikában. A csoporthoz jelenleg több mint 300 cég tartozik - olvasható a cégcsoport közleményében.