Mészáros Lőrincnek, mint az Opus Global Nyrt. többségi részvényesének a szegedi fürdő üzletmenetébe, menedzsment-döntéseibe nincs beleszólása, de magánszemélyként a társadalmi felelősségvállalás jegyében kompenzációt nyújt a helyben élő nyugdíjasoknak, akik így a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthatják meg a két bérlet-típust - írja az MTI.

A 100 leggazdagabb 2021 listájának élére idén Mészáros Lőrinc került, aki Csányi Sándort váltotta az élen. A vagyonát 455 milliárd forintra becsülték, de a Forbes listáját is vezeti 479,4 milliárd forintos vagyonával.

Érdekeltségei vannak nemcsak a turizmus és vendéglátás területén, de komoly szereplő a mezőgazdaságban és az építőiparban is.

Az Opus Global Nyrt. tőzsdei kapitalizációja meghaladja a 155 milliárd forintot. A társaság legnagyobb tulajdonosa a felcsúti vállalkozóhoz tartozó Konzum PE Magántőkealap, valamint magánszemélyként is 23,31 százalékos részesedése van. A szintén hozzá köthető Talentis Group Zrt. és a Konzum Managament Kft-nek együttesen 18,8 százaléka van a BÉT-en jegyzett társaságban.