Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felcsúti Vivienvíz Kft. idén 1 milliárd 496 millió forint keretösszeg erejéig szállíthat természetes ásványvizet a MÁV-nak. Tavaly 1 milliárd 285 millióért szállított ásványvizet a MÁV-nak a Vivienvíz Kft – derül ki a nyílt tender eredményéből, amelyet az uniós közbeszerzési közlönyben tettek közzé.

A kért szolgáltatás meghatározása a következő: "Nyári védőitalok körébe tartozó természetes ásványvíz adásvétele értékalapú keretszerződés keretében". A keret összege 1 milliárd 496 millió, de lehívási kötelezettséget csak 1 milliárd 151 millió forint erejéig vállalt az ajánlatkérő. Tavaly 23 467 659 palackra volt igény. A mostani megrendelés különféle űrméretű palackokban, szénsavas és szénsavmentes ásványvízre szól. 

Indult még a közbeszerzésen a szigetszentmiklósi Natur-Rost Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is. De végül a befutó Vivienvízzel április 12-én már szerződést kötött a MÁV.

A Napi.hu tavaly augusztusban írt arról, hogy a Vivienvíz Kft.-től további 68 millió forintért vásárol ásványvizet a MÁV, így a teljes összeg 1 milliárd 285 millió forintot tesz ki.

A Ceginfo.hu adatai szerint a Vivienvíz Kft. tulajdonosa 2018 áprilisa óta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. A korábbi tulajdonos a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt.

A Napi.hu 2019 októberben írt arról, hogy megvásárolja a Gödöllői Tangazdaság Zrt.-t a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt., a jelenleg 38 ezer hektáron gazdálkodó társaság ezzel a bővüléssel is üzletágainak egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni.