A közlemény szerint az üzletember magánszemélyként veszi meg a több cégből álló, sárvári központú, a Mezort Zrt. vezetésével működő mezőgazdasági vállalatcsoportot. Az adásvétel a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat.

A 2004-ben a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. együttműködésével létrehozott Mezort Zrt. és cégei Magyarország egyik legmodernebb, számos agrárágazatban sikeresen tevékenykedő, környezettudatos vállalatcsoportja, amelyek együttesen éves szinten tízmilliárd forint fölötti árbevételt realizálnak. Profiljukba tartozik a szántóföldi növénytermesztés és vetőmagelőállítás, a tejelő és húsmarhatartás, a sertéstenyésztés, és az ahhoz szükséges takarmánygyártás - olvasható a közleményben.

QP | Quality Placement

A tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc cégcsoportjában eddig is voltak agrárérdekeltségek, a meglévő szakemberek és a tőkeerős vállalkozások garanciák arra, hogy stabil működésüket folytathassák ezek a gazdaságok, amelyek Mosonmagyaróvár-Szombathely-Sárvár vidékén 600 állandó és majdnem ugyanennyi idénymunkásnak és családjuknak adnak megélhetést a mezőgazdasági szektorban.

Egyenes út Simicskától Mészárosig

A jól menő agrárcégek korábban Simicska Lajos - Orbán Viktor miniszterelnökkel összeveszett - milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartoztak, az idei országgyűlési választást követően, júliusban Simicska egykori üzlettársához, Nyerges Zsolthoz, majd októberben a Mészáros Lőrincnek is dolgozó ügyvédhez, Vörös Józsefhez kerültek - csak úgy mint Simicska volt közterületi reklámcége. Most Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veszi nevére a mezőgazdasági vállalkozásokat - a szerk.