A bicskei székhelyű Herceghalom Interat Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. szállíthat 30 egyterű személygépjárművet a Magyar Államkincstár (MÁK) részére, nettó 168 millió forintért – derül ki a nyílt tender eredményéből, amelyet az ajánlatkérő Magyar Államkincstár közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

A MÁK igénye 30 darab egyterű, 1. kategóriába tartozó új személygépjármű. Ebbe a kategóriába tartozik a személyszállítás céljára készült olyan gépkocsi, amelyben - a vezető ülését is beleértve - legfeljebb kilenc állandó ülőhely van. A kocsik részletes paramétereit a műszaki leírás tartalmazta.

A nyertessel május 10-én kötött szerződést a MÁK.

Indult még a közbeszerzésen a Duna Autó Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Herceghalom Interat Zrt. 1994-ben alakult, a jegyzett tőkéje 20 millió forint. Tulajdonosa 2017 óta a Pegazus Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A 2020-as évet 4 milliárd 134 millió forint nettó árbevétel mellett 368 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. A Pegazus Trade Kft. tulajdonosa 2013 óta Mészáros János felcsúti lakos, Mészáros Lőrinc testvére.