Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt tíz évben Magyarország leggazdagabb emberévé vált Mészáros Lőrinc Vivienvíz Kft.-je is kapott költségvetési támogatást. "Csomagolóanyag üzletág versenyképességének növelése" jogcímen , 3,311 milliárd forintos támogatási szerződést írt alá a céggel a Pénzügyminisztérium, ez derül ki a kormány oldalán eldugott szerződéslistából - adta hírül a K-Monitor közpénzfigyelő civil szervezet a Facebook-oldalán.

A Vivienvíz Kft. 2015-től működik, a bicskei, azonos nevű, ám felszámolás alá került ásványvízgyártó infrastruktúráján hozta létre Mészáros. A cég a MÁV-tól és a Volántól is kapott megrendeléseket, hogy beinduljon az üzlet. 2021 júliusától Karcagon is működik fióktelepe.

Tavaly a G7 írta meg, hogy Mészárosék - szintén felszámolásból - megvették az albertirsai ásványvízgyártó Aquarius Aqua Kft. vagyonát is - úgy, hogy a kormány stratégiailag kiemelt gazdálkodó szervezetté minősítette a céget, így állami felszámolót rendelt ki a bíróság. A lap információi szerint áron alul vásárolhattak.

Az Aquarius-cégcsoporthoz tartozott a 2020-ban szintén felszámolás alá került Recy-Pet Hungária Kft., amelynek Karcagon volt PET-feldolgozó üzeme, a G7 szerint ez is Mészáros cégéhez került. A műanyag palackok újrafeldolgozása sokmilliárdos üzlet lehet a csomagolási hulladékokról szóló szabályok szigorodásával.

Mészáros Lőrinc Hunguest Hotels Zrt.-je 2020-ban, a járvány miatt 17,7 milliárd forint szállodafejlesztési támogatást kapott.