Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Hat kelet-közép-európai országot felölelő felmérést készített a Target Nemzetközi Személyi Tanácsadó Csoport, hogy megvizsgálja, a térségben milyenek a vállalatvezetők. A Hanley Business School támogatásával készült kutatás rávilágított, hogy a térség menedzsereiből hiányzik a szakszerű ügyfélorientált hozzáállás és általában szakszerűtlenül vezetik a cégeket.

Nehéz a térségben jó vállalatvezetőt találni - állapította meg a felmérés, ám az is kiderült, hogy a régióban dolgozó menedzserek képesek keményen dolgozni, ambiciózusak, ráadásul a régióban dinamikus az üzleti környezet. A kutatás egyik érdekes megállapítása, hogy errefelé a nők megbízhatóbbak és jobban irányítják cégeiket.

Magyarország több ponton is gyengén teljesített, ugyanakkor a kutatás szerint itt sok motivált, kreatív menedzser dolgozik, ám gyakran rugalmatlanok, nehezen viselik a kritikát és néha "sután" állnak hozzá a külföldiekhez. Egy brit vélemény szerint a magyar vezetők pesszimisták és nem szeretik a változást. A tanulmányban megkérdezettek egy része kitért a munkavállalókra is, e szerint a magyarok sokszor megbízhatatlanok, nem lojálisak és munkahelyi döntéseiket javarészt a pénz határozza meg.