Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gyanú szerint magyar, cseh, horvát, lengyel, litván, szlovák és szlovén cégek nevében, főként műanyag termékek alapanyagául szolgáló granulátumról, de akár kamionról is állítottak ki számlákat. A vételárként feltüntetett összegeket bankszámlákon átfuttatták, majd a jutalék levonása után készpénzben visszaadták a megrendelőknek - adta hírül a NAV.

A bűnbanda vezetője jellemzően külföldről irányította a szervezetet, de társai is rendszeresen tartózkodtak külföldön. Amikor a csapat tagjai felbukkantak Magyarországon, a pénzügyi nyomozók elfogták őket.

Az egyik gyanúsított éppen Kiskőrösre látogatott haza, amikor rajtaütöttek. Egy másik férfi a bűnszervezet rejtekhelyéül szolgáló budapesti lépcsőházba lépett be, amikor elfogták. Három társa a Budapesten parkoló járművüket hátrahagyva gyorsvonattal Szeged irányába menekült, de őket is sikerült lekapcsolni. Egy személyautóval menekülő férfit a röszkei határátkelőhelynél tartóztattak fel. A többi gyanúsítottat az ország különböző pontjairól állították elő.

A számlagyár által okozott kár megtérülésére a pénzügyi nyomozók járműveket és készpénzt zároltak, továbbá a NAV Csongrád megyei végrehajtói csaknem 700 millió forint értékben bankszámlákat zároltak, és többek között teherautókat, targoncákat is lefoglaltak.

A pénzügyi nyomozók nyolc gyanúsítottat költségvetési csalás, kettőt pedig közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki.