Az adóhatóság összesen 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó nevét, címét, illetve adószámát tette közzé a honlapján, akik 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek. (Az együttes tartozásuk így alsó hangon is közel 30 milliárd forintot tesz ki.) A NAV negyedévente frissíti az adatait, a második negyedéves listán még 3049 nagyadós neve szerepelt. A harmadik negyedéves összesítés a szeptember 30-i állapotot mutatja.

A felsorolásban több külföldi származású (zömmel kínai nevű) személy is szerepel, akadnak külföldi lakóhellyel rendelkezők (főleg ukrán, továbbá például román, német és olasz településen bejelentettek), valamint 26 lakcím nélküli adótartozó is.

A hosszú szégyenlistán véletlenszerűen ismert nevekre is bukkantunk. Például a NAV szerint több mint tízmillió forint adótartozása van Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, az Ámokfutók frontemberének, aki egyéni vállalkozóként, sződligeti lakcímmel szerepel a listán. Az énekes-zenész-producer anyagi nehézségeivel évek óta foglalkozik a sajtó, a Blikk áprilisi információi szerint kétszázmilliót meghaladó tartozása van az adóhivatal, egy társasház, bankok és magánszemélyek felé. Kozso ügyvédje a lapnak akkor azt mondta, hogy a NAV-nak "huszonvalahány" millióval tartozik az előadóművész.

Továbbra is nagy adósként van nyilvántartva Berki Krisztián televíziós celeb, akinek adótartozásáról és cégügyeiről bővebben itt olvashat. A valóságshow-szereplő, műsorvezető Berki korábban azt közölte lapunkkal, hogy ügyeit az adójogásza kezeli, s jelen pillanatban nem tud arról, hogy tartozása lenne.

Hertelendy Klára, művésznevén Baby Klári, az egykori Baby Sisters lányegyüttes tagja is huzamosabb ideje fent van a NAV listáján. Hertelendy is több vállalkozásban megfordult már, akad köztük felszámolás, illetve végelszámolás alatt álló, erről bővebben itt olvashat.

Fent van a neve a listán Cselényi Lászlónak, az Uránia filmszínház és a Duna televízió egykori elnökének, és Fabinyi Andrásnak, aki az Almássy téri szabadidőközpont igazgatója és a Nyitott Tér Kht. egyik alapítója volt.

Volkova Ekaterina Jurjevna neve is olvasható a szégyenlistán, ő az Index 2013 decemberi cikke szerint Góczi István egykori Emfesz-ügyvezető felesége (Góczi Katerina divattervező) - akkor az egyik volt cégükhöz, a jelenleg felszámolás alatt álló Inter-Tram Kft. mátészalkai telephelyére szállt ki a NAV 800 millió forint kárt okozó körbeszámlázásos áfacsalás gyanújával.

Nem évült el az adótartozása a börtönt is megjárt volt szocialista politikus Zuschlag Jánosnak. Évek óta fenn van a listán Walter Dezső Péter is, aki 2002 és 2006 között Sopron polgármestere volt, MSZP-színekben.

Valkó Csaba és Prekuta Bálint is nagy adótartozó, ők arról ismertek, hogy részt vettek a fővárosi Rác fürdő többmilliárdos felújításában és fejlesztésében.

A külföldi nevek közt szerepel a kiskunlacházai lakóhelyű, kameruni származású Fossong Awung Ivo is, akit a Szegedi Ítélőtábla 2014-ben hét év hat hónapos börtönbüntetésre ítélt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt (a "black money scam" átverésről itt olvashat.)

A NAV adatai szerint adótartozása van a jelenleg fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamásnak, a plasztikai sebész Seffer Istvánnak, a szülész-nőgyógyász Vereczkey Attilának, a fogorvos Morid Mahmoud Rezának. Nincs már listán Hunvald György volt VII. kerületi, szocialista polgármester, viszont a vele azonos lakcímen nyilvántartott Hunvald Györgyné neve még olvasható.

Nagyadós Gulya András és édesanyja, Gulya Viktória, a hozzájuk köthető tanácsadó Geuronet Bt. pedig a 100 milliónál nagyobb adótartozást felhalmozó cégek listáján szerepel. A MÁV Cargo Zrt. eladása kapcsán vált ismertté a bt. neve, amely az osztrák vevő ÖBB-nek adhatott tanácsot.

Halápi Imre, a Krízis-Megoldás Kft. felszámolócég ügyvezetője is fent van a listán, valamint egyéni vállalkozóként Simon Gábor, aki egyebek mellett a Nexus Reklámügynökség Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Egy trafiktulajdonos, a budapesti Mischákné Török Viola neve is olvasható, aki három trafikkoncessziót nyert el a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonporfit Zrt. pályázatán, kettőt a 3. kerületben, egyet a 14.-ben.