A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban, június 17-én éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők - írja a DTV News.

Ezúttal a Dél-Dunántúlon, így Tolna és Baranya megyékben lesz adásszünet. Az átállás Bonyhád, Bükkösd, Csávoly, Kiskőrös, Mecseknádasd, Pécs, Siklós, Szekszárd, Szigetvár, Tamási és Uzd térségében érinti a MinDig TV Extra előfizetőket. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás Bonyhád, Bükkösd, Mecseknádasd, Pécs, Siklós, Szekszárd, Szigetvár, Tamási és Uzd térségében. Ezt követően újra kell majd hangolni a csatornákat a készülékeken.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információk elérhetők a MinDig TV és a MinDig TV Extra weboldalán, a call center 1211-es számán, valamint az Infocsatornán (a 99-es programhelyen).

Legutóbb június 3-án volt hasonló üzemszünet.