Az új rendszernek köszönhetően az MKB Private Banking a jövőben még gyorsabban tud az MKB Bank befektetési portfóliójában található eszközökről naprakész információkat biztosítani, és ennek köszönhetően a tanácsadók - az aktuális befektetési irányelvekkel összhangban - teljes mértékben egyedi portfólió kiajánlásokat biztosíthatnak az ügyfeleknek.

Hasonló megoldások gyakoriak a fejlett pénzügyi piacokon, így például a vezető német Robo-Advisor, a 2014-ben alapított Scalable Capital a spanyol Santander Openbanking részére fejlesztett digitális vagyonkezelési szoftvert, az USA-ban a SigFig nevű digitális vagyonkezelést fejlesztő cég a Wells Fargo hasonló rendszerének motorját szolgáltatja - olvasható a közleményben. A Blueopes Zrt. - melynek fő befektetője az MKB Fintechlab - pénzintézetek, alapkezelők és befektetési szolgáltatók részére fejleszt digitális vagyonkezelési platformot.

Hiszünk abban, hogy a private banking szolgáltatás és a befektetési tanácsadás - a digitalizáció előrehaladása mellett - a jövőben is erősen személyekhez kötődő tevékenység marad. A Blueopes Zrt.-vel együttműködve olyan döntéstámogató és eszközallokációs rendszert fejlesztettünk ki, melynek fő célja, hogy hatékonyan támogassa private banking tanácsadóink munkáját az ügyfélportfóliók összeállításánál. Ezt hibrid tanácsadói modellnek hívjuk, amely ötvözi a személyes kiszolgálás és a korszerű digitális technológiák előnyeit - mondta Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója.

Képünk illusztráció, forrása: Pixabay.