Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó tavaly december elején 24,7-24,7 százalékos részesedést szerzett a magánegészségügyi szolgáltatást nyújtó Gyógyító Magyarok Kft.-ben és Fájdalom-ambulancia Kft.-ben - a Momet Kft. és a Mészáros számos más cégében is feltűnő Deák Gábor mellett. A Fájdalom-ambulancia a Csörsz utcai MOM Sport épületében Covid-szűréseket, a parkolóban az autósok által igénybe vehető "drive in" Covid-szűrőállomást is üzemeltet.

Idén februártól már milliárdos hitel segíti a cégek bővülését: a Fájdalom-ambulancia, a Gyógyító Magyarok és a Momet üzletrészeire egy 2021. február 3-án kötött szerződés értelmében zálogjogot jegyzett be az MKB Bank - vette észre az Mfor.hu a társaságok cégkivonatában. A felvett bankkölcsön a cégbírósági papírok alapján 3,3 milliárd forintos. Az MKB Bank az új kisebbségi tulajdonos Mészáros Lőrincnek az érdekeltsége.

Az egészségügyi vállalkozások már leadták a 2020-as beszámolójukat, ezekből kiderül, hogy rendkívül sikeres évet zártak.

A Fájdalom-ambulancia több mint az ötszörösére, 363 millió után 1,8 milliárd forintra növelte a nettó árbevételét tavaly, míg az adózott eredménye 4 millióról 238 millió forintra nőtt. A nagy növekedés egyik magyarázata a koronavírus-járvánnyal lehet összefüggésben, mivel szűrőállomást is üzemeltet a cég - jegyzi meg cikk szerzője. A magánegészségügyi szolgáltató ugyanakkor kevesebb dolgozóval ért el jelentős bővülést: 20 után már csak 15 fő volt az átlagos statisztikai létszáma 2020-ban.

A nyereségből 124 millió forint osztalék kifizetését határozták el a tulajdonosok, amiből Mészáros tulajdonrésze alapján 30 milliót kaphat.

Hasonló szép számokat közölt a Gyógyító Magyarok nevű cég is: a nettó árbevétele a 2019-es 256 millió után tavaly 551 millió forint lett, míg az adózott eredménye 42 millió után 142 millió forint. Osztalékot azonban ennél is többet vesznek ki a cégből a tulajdonosok: a 225 milliós osztalék kifizetéséhez igénybe veszik a cégben lévő, előző évek nyereségeit tartalmazó eredménytartalékot is.

További adatokat az Mfor cikkében olvashatnak.